Thinkfun Játékok

Brick by BrickThinkfun csapat fejlesztő játékai közül újabb kettőt próbáltam ki. Ezek kilépnek a térbe, nehezebbek mint a síkbeli feladványok, de érdemes velük kísérletezni, hiszen a mai gyerekeknek igen szegényes a térlátásuk. Mindkét játék hatvan feladványt tartalmazott. A Brick by Brick építőjátékban különböző elemekből kell falat építeni. Az első feladvány egy piramis volt, ami igen csak sok időt vett el tőlem, de legalább megismerkedtem az elemekkel, hogy is lehet őket összerakni, milyen lehetőségek is vannak.
A másik játék a Block by Block még nehezebbnek bizonyult. Ezzel igazi térbeli formákat kell kirakni. Elsőként a 3×3-as kocka létrehozásával próbálkoztam. Egy focimeccs első félideje ráment a megoldásra, de nem bántam, mert a meccs elég gólszegény volt. 
Egy következtetést levontam magamnak: Úgy gondolom, hogy van térlátásom, és elég könnyedén megoldom a fejtörőket, igen sokat bajlódtam ezekkel a feladványokkal, hiszen ilyen típussal még nem találkoztam, ezért ezeket a játékokat mindenképpen már kisiskolás korban el kellene juttatni a gyerekekhez, hogy a térbeli látásuk is fejlődjön.


Both comments and pings are currently closed.